George Dixon, Rawa Farok Mohamed Ali och Mohammed Anwar Ryback Foto: Pablo Paez / Sveriges Radio
George Dixon, Rawa Farok Mohamed Ali och Mohammed Anwar Ryback Foto: Pablo Paez / Sveriges Radio

Rapparna som äter lunchen bland ungdomarna på Norsborgsskolan

"Nu är vi en i mängden"
2:33 min

Hiphop Duon Mohammed Ali och Gee Dixon har känt varandra sedan långt tillbaka. De berättar om uppväxten i Flemingsberg och hur kärleken för musiken växte fram. Ikväll står de på scenen tillsammans.

I morgon ställer de till med en stor fest på Debaser Medis. Det är Hiphop Duon Mohammed Ali och Gee Dixon som står på scen.

Hur var er uppväxt i Flemingsberg?

– Visättra var ännu mer blandat än Flemingsberg. Många olika kulturer, olika människor som gjorde olika saker. Det var en fin uppväxt där.

Och det var där ni började rappa? 

– Ja, det som lockade oss var en sorts igenkänning. Man kände igen sig trots att det var musik från andra sidan världen, att inte vara normen, säger Mohammed Anwar Ryback.

När de tre skriver egen musik har alla tre sin stil och sitt sätt att skapa på.

–Jag skriver aldrig om något, bland kan det bli riktigt keffa rader, skrattar Rawa Farok Mohamed Ali.

– När jag startade gjorde jag det i tystnad. Ingen fick höra något förän jag hade en hel del färdigt material, säger George Dixon.

De tre träffar dagligen ungdomar som de vill insprirera.

– Vi äter lunch i matsalen på Norsborgsskolan. I början tyckte ungdomarna att det var spännande och nu är vi en i mängden i matsalen, berättar Mohammed Anwar Ryback.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".