Linda Ulfheilm, Hampus Nessvold och William Spetz berättar om deras nya program "22 kvadrat" Foto: Athena Afshari / Sveriges Radio.
Linda Ulfheilm, Hampus Nessvold och William Spetz berättar om deras nya program "22 kvadrat" Foto: Athena Afshari / Sveriges Radio.

William Spetz: Han kallar mig kvalstermonster

"Jag tvättar inte mina sängkläder"
2:41 min

I humorprogrammet 22 kvadrat i P3 beskriver barndomsvännerna William Spetz, Linda Ulfheilm och Hampus Nessvold hur det är att dela på en liten bostad.

William Spetz, Linda Ulfheilm och Hampus Nessvold är 19 år, goda vänner och har precis flyttat ihop. I deras nya P3-program 22 kvadrat får vi följa deras vardag och hur vänskapen blir starkare - och sätts på spel.

– Jag är ingen sån som tvättar mina sängkläder hela tiden, utan vid tillfällen då de behöver tvättas så gör jag det. Men Hampus blir så äcklad, för när jag bäddar lägger jag mina sängkläder på hans säng och då skriker han kvalstermonster till mig, säger William Spetz.

– Det började krypa i hela kroppen, säger Hampus Nessvold.

Nycklar är ett stort problem i trions hem.

– Vi har problem med nycklarna och måste tajma varandras hemkomster, eftersom vi bara har två nycklar, säger William Spetz.

– Jag fått gått upp mitt i natten och öppna för de här två. Alltså traska ut i trapphuset med trosor och linnen. Första gången var det självklart att öppna men andra gången blev man lite irriterad, sedan blev det en femte och sjätte gång, säger Linda Ulfheilm.

22 kvadrat sänds varje lördag och söndag klockan 11.03 i P3.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".