En polis patrullerar utanför konsertlokalen Bataclan. Blod på gatorna, och övergivna kläder. Foto: TT.
1 av 2
En polis patrullerar utanför konsertlokalen Bataclan. Blod på gatorna, och övergivna kläder. Foto: TT.

Amaury överlevde terrorattacken i Bataclan

2:46 min

Amaury Baudoin överlevde terrortacken i Bataclan. Nu är han i Stockholm för att berätta sin historia på välgörenhetseventet "One Night For Paris".

– Det är svårt att föreställa sig. Man tror aldrig att det skall hända en själv. Det är fruktansvärt, säger Amaury Baudoin till P5 STHLM.

Amaury var på konserten med sin flickvän när terroristerna plötsligt började skjuta. Det blev panik och Amaury lyckades ta skydd inne på en trång toalett.

Terroristerna sköt ihjäl 89 personer inne i konserthuset. Amaury visste inte om flickvännen var död eller hade klarat sig. Men senare kunde de återförenas. 

På välgörenhetseventet "One Night For Paris" kommer Amaury Baudoin att ställa sig på scenen i Stockholm och berätta om händelsen. Han tycker det är viktigt att uppmärksamma att terrorn inte skall vinna - att det är viktigt att fortsätta leva.

– Om jag börjar bli rädd att leva har de vunnit, säger Amaury Baudoin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista