Todd Bünger
Todd Bünger. Foto: privat.

Todd tänker rösta "demokratiskt"

2:10 min

Todd Bünger som bott i Stockholm i mer än femton år tycker att vapenfrågan är viktig i höstens val.

– Jag var hemma i Dallas förra sommaren. Då hade lagen om Open Carry trätt i kraft - att folk kan gå med gevär öppet på gatan. Jag tyckte det var helt absurt, säger Todd Bünger.

Efter att ha gjort en enkät på nätet som gav honom 81 procents match med Vermontsenatorn Bernie Sanders som satsar på att bli demokraternas kandidat i presidentvalet i november så vill Todd Bünger rösta på honom. Men han håller inte med om allt.

– Tyvärr är han också lite pro vapen. Det är en viktig fråga för mig. Jag är absolut inte det.

Det som däremot lockar hos Sanders är hans stöd för vårdreformen Obamacare, miljöpolitiken och att han vill att universitetsstudier ska vara gratis, säger Todd Bünger. Allra minst skulle han vilja att republikanen och Texassenatorn Ted Cruz tog hem valet.

– Han är väldigt för vapen och vill till och med öka rättigheterna att bära automatkarbiner. Så honom vill jag verkligen inte ha som president, säger Todd Bünger.

Vem vinner då?

– Man vet aldrig. Det kan komma fler skandaler som den Hillary Clinton haft med sin e-mail. Och Donald Trump kan säga något riktigt dumt som gör det omöjligt för honom. Men jag tror att Hillary tar hem det faktiskt.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista