Salar på Rinkeby torg. Foto: Tom Hansen/Sveriges Radio.
Salar på Rinkeby torg. Foto: Tom Hansen/Sveriges Radio.

Salar vill förändra bilden av Rinkeby

2:39 min

Salar Alavi brinner för att förändra bilden av sin hemort Rinkeby. Genom sina texter försöker han hjälpa folk som har det svårt.

Salar Alavi berättar att han försöker hjälpa folk som har det svårt - dels genom att chatta med dem, dels genom sitt instagramkonto Underklasstexter där han skriver poesi om sina känslor, säger han.

– Det är många som känner att de vill prata om saker som är jobbiga och då är det lättare att göra det om man kan vara anonym via nätet. 

”Stockholms förorter har blivit en mycket osäker plats för alla ungdomar. Antalet döda växer enormt och vapen har blivit en vardag för alla. Det här är en sida direkt från orten Rinkeby. Jag har bott här i hela mitt liv och sysslat med poesi och att försöka hjälpa människor vid behov av hjälp.”

– Det måste till en förändring, både när det gäller medias bild av Rinkeby och hur vi själva beter oss här, säger Salar Alavi i Sen Kväll i P5 STHLM.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista