Helena Biehl.
Helena Biehl. Foto: Mia Bryngelson/Sveriges Radio

Juristen som vågade välja astrologin

1:42 min

Helena Biehl är juristen som valt att följa planeterna och helhjärtat satsa på något så väsensskilt som astrologi. 

Helena Biehl intresserade sig för astrologi redan som tonåring men valde att utbilda sig till jurist. Men det var inte ett intresse som hon så gärna berättade om för sina kollegor. 

- Nej, det gjorde jag inte. Men det var vid ett tillfälle när det var lite extra trassligt och inget tycktes gå som vi ville och då minns jag att jag hade läst att planeten merkurius som styr just kontrakt inte var på något vidare "humör", kan vi säga, under den perioden. Vid en svag stund så säger jag något i stil med "det kan ju vara så att stjärnorna inte står riktigt rätt till nu". 

Helena berättar vidare att hon ångrade att hon sagt så att hon efter det aldrig refererade till astrologin på sin arbetsplats igen: 

- Dom reagerade med förvirring och skrämda blickar, säger Helena med ett skratt.

Men det avskräckte inte Helena, snarare tvärtom. År 2013, efter många år i juristyrket, bestämde hon sig nämligen för att sluta som jurist. Sedan dess har hon ägnat sig åt astrologi och skrivande. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista