Teddy Vidal
Teddy Vidal är trött på folk som ger personer i förorten dåligt rykte. Foto: Privat

Teddy Vidal: Det är ortsförräderi

8:34 min

Efter att en ambulans i Tensta blivit sönderslagen skrev Teddy Vidal en lång text på Facebook där han kritiserar personer som ger förorten dåligt rykte. 

I lördags blev en ambulans sönderslagen vid en utryckning i Tensta. Det här fick kistabon Teddy Vidal att skriva en lång status på Facebook där han förklarade hur personer som utför den typen av handlingar förstör för människor i förorten. Statusen har sen dess blivit viral.

 – Jag blev arg. De förstör för alla med utländsk bakgrund. De bekräftar bara medias bild av oss.

Varför tror du att de gjorde det här?

– Förortsbarn gör ingenting halvdant. De går fullt ut hela vägen. Om det är fotboll det handlar om vill de bli Zlatan. Om det är brott vill de bli Tony Montana. Barn som är utanför samhället känner mindervärdeskomplex. Det i sin tur leder till att dom är rädda för det mediokra. De försöker därför bli bäst på att vara sämst.

Hur har folk reagerat på din text?

– Folk är arga. Svenska folket är argt. Men de som är mest arga är folk som har utländsk bakgrund och folk från förorten. Det är vi som påverkas mest av det här. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista