Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Yandeh om livet i restaurangbranschen

Publicerat torsdag 18 februari 2016 kl 18.00
"Creme Bruléemannen flippade"
(2:20 min)
Yandeh Granström Njie. Foto: Tom Hansen/Sveriges Radio.
Yandeh Granström Njie. Foto: Tom Hansen/Sveriges Radio.

P5 STHLM drar till Skanstull och hänger med Yandeh och pratar om livet i restaurangbranschen.

I Sen kväll i P5 STHLM träffar vi Yandeh som har arbetat som servitris i 10 år. Hon berättar om varför hon lockades till yrket. 

- Det började när en person som jag jobbade åt tyckte att jag skulle börja jobba på hennes restaurang. Jag sa ja och upptäckte att det passade mig bra.

Yandeh pratar också om hur hon älskar att resa och har jobbat utomlands , bland annat i Köpenhamn. 

- Jag flyttade dit eftersom jag alltid har velat bo där. Jag trodde att jag skulle lära känna en massa folk ganska fort eftersom jag är social av mig men det visade sig att det var ganska svårt. Men på jobbet gick det bra eftersom det här jobbet bygger mycket på att vara social.

Hon berättar också om hur den absoluta majoriteten av gästerna hon möter dagligen ger en possitiv feedback eftersom att de är på gott humör när de kommer till restaurangen. Men ibland finns det folk som inte beter sig särskilt trevlig. 

- En man som jag kallar för Creme Bruléemannen började skrika åt mig att det här var oacceptabelt när han upplevde att han hade fått en för stor sked till sin efterrätt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".