Svenska fans innan EM-kvalmatch i fotboll mellan Sverige och Danmark november 2015.
Svenska fans innan EM-kvalmatch i fotboll mellan Sverige och Danmark november 2015. Foto: Janerik Henriksson/TT

Det här gäller för din EM-biljett

"Biljetterna är personliga och får inte säljas vidare"
3:43 min

Lena Danielsen, biljettansvarig på Svenska Fotbollsförbundet, reder ut vad som gäller för biljetterna till sommarens EM i fotboll för herrar.

Sista ansökningsdag för att söka biljetter till sommarens fotbolls-EM i Frankrike för herrar var den 18:e januari. Nu har UEFA meddelat vilka som har fått biljetter. Men det råder fortfarande frågetecken kring hur man får hantera sin biljett.

I går gick jurister vid Svenska Fotbollförbundet igenom vad som verkligen gäller.

– Man måste kunna visa upp ID-handlingar när man ska gå in på arenan och biljetterna är personliga. Det är inte tillåtet att sälja dem vidare i andra hand eller överlåta dem på några sätt.

Om man inte kan gå, kommer det då gå att sälja biljetterna vidare via UEFAs egna resale-portal?

– De biljetterna som man köpte förra året, innan lottningen, när man inte visste vilka matcher man köpte biljetter till, för dem kommer det finnas en resale-portal i mars-april någon gång. Men det gäller inte de biljetter man nu köpt och fått svar om.

Hur gör man då om man inte har fått tag på biljetter, kommer de få en till chans att få se Sverige i Frankrike?

– Det är i så fall i mars-april då resale-portalen öppnar. Det kan ju då vara människor från andra länder som har köpt biljetter till Sverige-matcherna som de kanske inte är så intresserade av. Så det finns ju ett litet hopp där.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".