Tina Morad i P5 STHLM:s studio.
Tina Morad i P5 STHLM:s studio. Foto: Sveriges Radio

Tina Morad: Vi förändrade bilden av aktivister

3:37 min

En av grundarna till Refugees Welcome Stockholm berättar hur organisationen förändrat bilden av aktivister.

Tina Morad, en av grundarna till Refugees Welcome Stockholm, RWS berättar att organisationen nu arbetar med att öppna ett nytt, integrerat boende.

– Vi försöker framförallt ändra den negativa bild som finns av evakueringsboenden för flyktingar som många har idag och vara ett föredöme med terapi- och traumafokus, säger Tina Morad.

Tina har länge aktiverat sig i olika organisationer för mänskliga rättigheter och migrationsfrågor men aldrig känt sig riktigt hemma i den miljön.

– Vi har en så härlig blandning, alla är inkluderade och välkomna och haft fokus på att inte exkludera en samhällsgrupp. Jag till exempel gillar att klä upp mig i högklackat och ha fina klänningar och känner mig inte välkommen i de sammanhang där aktivism sammankopplas med den stereotypa bilden av en aktivist, fortsätter Tina Morad. Och det har vi lyckats med att förändra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista