Karin Fahlström och Andreas Fransson.
Karin Fahlström och Andreas Fransson. Foto: Michelle Derblom Jobe/Sveriges Radio

Karin och Andreas fixar skäggparty i Spånga

3:13 min

Skäggentusiasterna Andreas Fransson och Karin Fahlström gillar skägg så mycket att de är med och ordnar en fest med ansiktshår som tema.

Karin Fahlström och Andreas Fransson är medarrangörer till ett skäggparty som hålls i Spånga församlingshus. Kvällen avslutas med en skäggtävling där det snyggaste skägget koras.

Andreas Fransson har haft någon form av skäggväxt sedan han var 18 år gammal och säger att det inte finns några foton på honom utan skägg. Karin Fahlström är skäggvårdsexpert och förklarar hur skägg är bra för hälsan.

– Man har mindre bakterier i skägget än om man rakar sig eftersom det fångar upp damm och smuts. Har man skägg behöver man ju faktiskt pyssla om det lite också så man kanske lägger lite mer omvårdnad på sig själv, säger Karin Fahlström.

Andreas Fransson friserar sitt skägg själv i stället för att gå till en barberare.

– Det beror nog på rädsla för att det kan försvinna lite för mycket. Man har ju vart till frisören några gånger och det har inte alltid blivit som man tänkt sig, säger Andreas.

Nu är trenden att spara till ett ordentligt helskägg. Tidigare var det inne att ha skägg utan någon längd men nu ska man alltså spara ut skägget ordentligt.

– Det kan vara både ganska fritt växande skägg och även att man går till en barberare och formklipper så man får till formen och styrseln på skägget, berättar Karin Fahlström.

På P5 STHLM:s instagram nominerade lyssnarna Stockholms bästa skägg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista