Charlotte Norman
Charlotte Norman Foto: Privat

"Jag blir alltid utsatt"

6:18 min

"Du är en hora" och "ingen vill ligga med dig". Detta är bara några av sakerna DJ:n Charlotte Norman får höra när hon åker hem från jobbet.

Charlotte jobbar som DJ på krogar i Stockholms innerstad och hon upplever att hon nästan alltid blir utsatt när hon ska ta sig hem från krogen.

– Förut skedde det inte så ofta men nuförtiden händer det nästan varje gång, berättar Charlotte Norman. I lördags gick jag till en hamburgerrestaurang efter krogen innan jag skulle hem och då ställde sig en man bakom mig och viskade så att ingen annan skulle höra, en massa fula, kränkande saker.

Vad har du fått höra?

– Att jag är en hora, att de ska våldta mig, att ingen skulle vilja ligga med mig till exempel och de säger det helt oprovocerat och gärna tyst så att ingen annan hör och som man heller egentligen inte kan reagera på. Det handlar om makt, säger Charlotte Norman.

Den enda gången Charlotte inte har blivit utsatt är när hon är i sällskap av andra män.

– Det handlar om sena kvällar och nätter när jag är på väg hem från krogen som jag är med om grova kränkningar från män, berättar Charlotte Norman. Och det är alltid som ensam tjej eller i sällskap av endast tjejer.

Vill du berätta om saker som berör dig? Mejla oss på P5STHLM@sverigesradio.se och märk mejlet "P5 Kompis".Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista