Sandra Vilppala Foto: Sveriges Radio.
Sandra Vilppala. Foto: Sveriges Radio.

"Kärleken slog till som en bomb"

4:46 min

Sångerskan Sandra Vilppala levde i en heterosexuell relation när hon plötsligt förälskade sig i en tjej - en upplevelse som blev inspiration till hennes första soloplatta.

Sandra Vilppala, sångerska i bandet Fröken Underbar var 38 år, hade en dotter och levde tillsammans med en man när hon plötsligt insåg att hon förälskat sig i en annan tjej.

– Det slog ner som en bomb och uppfyllde hela mig och först då kände jag mig hemma i mig själv. Tidigare hade något alltid fattats men jag hade inte förstått att det var det här, berättar Sandra Vilppala.

Låtarna på hennes soloalbum är samtliga inspirerade av hennes inre uppvaknande.

– Den är en kärleksförklaring till kvinnor och till lesbisk kärlek och även om du tror att du kanske förstår vad titeln handlar om - Rista forever i hennes hjärta - så är det nog inte det du tror. Låten med samma namn på plattan är tillägnad min dotter, fortsätter Sandra Vilppala.

– Även om hon är en riktigt tuff tjej idag kommer det säkerligen en tid då hon behöver stöd och råd och pepp.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista