Genrebild.
Genrebild. Foto: Pontus Lundahl/TT.

Jenny gömmer sin nakna man

2:50 min

Att vara naken hemma är ok - så länge du inte gör det för att provocera grannarna.

– Jag kan komma ut ur duschen och så har han satt på nån bra låt. Han älskar att dansa naken, säger Jenny som bor i Stockholm.

Och vad händer sen?

– Vi dansar ett tag och sen ser vi att nån granne står och tittar på. Då får vi slänga oss på golvet och krypa ut i sovrummet. Eller så ställer han sig bakom mig och säger att jag får backa ut. Om jag har kläder på mig alltså, skrattar Jenny.

Hon har inte själv sett så många nakna grannar där hon bor vid Hornstull.

– Bara folk i underkläder typ. Jag tycker ändå att man är hemma hos sig själv och skulle inte bry mig om jag gjorde det, säger Jenny.

Och ingen har klagat på nakendansandet i deras lägenhet. På sin höjd har nån granne dragit ned rullgardinen, säger hon.

Och det är okej att vara naken hur mycket du vill i din lägenhet så länge du inte gör det för att medvetet provocera dina grannar.

– Det finns prövat i olika tingsrättsdomar. Det är klart, står du och leker med dig själv just för att djävlas med en granne så kan du bli dömd, säger Mikael Areskog, jurist på Hyresgästföreningen region Stockholm.

Om man har sex vid fönstret för att man bara råkat hamna där då?

– Om man bara råkat hamna där är det nog en engångsföreteelse och får man då en polisanmälan mot sig är chansen att klara sig ganska god, säger Mikael Areskog till P5STHLM.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista