Garip Günes och Bahar Shivan
Garip Günes och Bahar Shivan Foto: Nic von Schoenberg /Sveriges Radio

Mesopotamien Cup bekämpar IS med fotboll

"Nästa år vill vi spela i Friends Arena"
1:56 min

För andra året ordnar Garip Günes och Bahar Shivan välgörenhetsturneringen Mesopotamien Cup där fotbollsspelare som John Guidetti engagerat sig.

Fotbollsturneringen spånades fram efter en demonstration. Men Garip Günes, Bahar Shivan och de andra som engagerar sig i Mesopotamien Cup har inte bara arrangerat fotbollstävling. 

– Vi har hållit på med andra aktioner som lunchhjälp. Men fotbollsturneringen har vi som en årlig grej. Den sammanför alla olika människor, det är många som är intresserade, både ungdomar och vuxna. Vi kände - vi ska göra en grej för alla, säger Bahar Shivan.

– Vi håller redan på att planera nästa års turnering, hur vi ska kunna utöka och få in ännu flera lag, säger Garip Günes.

Eftersom de redan har femton lag på väntelistan som inte fick plats i årets turnering så inser de att de måste byta spelplats till nästa år. 

Det kommer att behövas åtminstone två matchplaner istället för en som det kommer spelas på i år.

– Friends arena skulle vara bra, säger Garip Günes med ett leende.

Mesopotamien Cup spelas den 5 mars i Skärholmshallen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".