Oskar Rydman och David Johansson.
Oskar Rydman och David Johansson. Foto: Robin Oljelund Kjellberg/Sveriges Radio

Nyanlända kan få praktik via hashtagg

"Få ett oväntat besök på ditt företag"
1:55 min

Nu ska det bli lättare för företag som söker folk och nyanlända som söker praktik i Sverige att hitta varandra - genom hashtaggen och hemsidan Welcome Talent.

– Det finns jobb från alltifrån företag som Spotify till Burger King. Från lokalvård och restaurang till hur avancerade tekniska yrken som helst, säger David Johansson VD på Happyr som är med och länkar annonser i Welcome Talent.

Initiativet är ett samarbete mellan bland annat Stockholms universitet, Linkedin, Stockholms Handelskammare och Spotify. Sajten lanserades förra veckan och har redan gett en hel del trafik.

Hur går det till?

– Det är enkelt. Företag kan lägga upp annonser och nyanlända kan kolla runt och skicka in ansökningar på dem, säger Oskar Rydman, projektledare på nätverksajten Linkedin.

– Och vi kan se att det kommer in både ansökningar och platser via plattformen, säger David.

Och i framtiden hoppas de att så många företag som möjligt ska haka på och använda sig av sajten för att hitta rätt folk.

– Det finns så många saker som kan spela roll vid en rekrytering. Hur uppklädd du är. Hur sminkad du är. Om du är för uppklädd och sminkad. Vi hoppas att företagare ska se bortom det ytliga och vara öppna för ett oväntat besök, säger David.

– Det här är något vi behöver göra tillsammans, säger Oskar.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".