1 av 2
Tom Hansen och Maria Enzell. Foto: Helen Ling/Sveriges Radio.
2 av 2
Tom Hansen och Maria Enzell. Foto: Helen Ling/Sveriges Radio.

"Man anar influenserna av Björk och Kate Bush"

"Hon är som ett oskuldsfullt väsen"
3:04 min

Ikväll hänger Tom tillsammans med Musikredaktörsmaria och pratar om den nya musiken på P5 STHLM´s spellista som innehåller nytt från Aurora, Flo Rida, Niello, Daya och Major Lazer.

- Hon har uppmärksammats internationellt och är med på Rolling Stones lista över personer som spås bli stora under 2016. Dessutom ska det bli intressant att se om det blir någon "Skavlan"-effekt efter hennes uppträdande där för några veckor sedan..

I Sen Kväll i P5 STHLM pratar musikredaktör Maria Enzell pratar om det Norska stjärnskottet Aurora som är aktuell med singeln Conqueror. Tom och Maria går även igenom Flo Ridas fokus på att göra hits, Niellos nya samarbeten och om Major Lazers kommande spelning på Kuba. 

-Han (Diplo/Major Lazer) kommer definitivt att bryta ny mark för amerikanska artister som vill spela på Kuba.  

I samband med det så uppmärksammar vi också att det är med att uttrycka sig fritt inte är någon självklarhet för artister runtom i världen i samband med att medlemmar ur det iranska bandet Confess har blivit anklagade för hädelse och riskerar att dömas till döden. 

- Jag kan inte ens föreställa mig hur det är, förutom att det såklart är fruktansvärt. 

Här är veckans nya låtar på P5 STHLM:s spellista:

  • Aurora - Conqueror
  • Flo Rida - My house
  • Niello, Albin & Mattias Andreasson  - Starkare
  • Daya - Hide away
  • Major Lazer, MOTi, Ty Dolla Sign, Wizkid & Kranium - Boom
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".