Olof Palmes minnesplats vid Adolf Fredriks kyrka. Foto:Christy Chamy/Sveriges Radio
1 av 3
Olof Palmes minnesplats vid Adolf Fredriks kyrka. Foto: Christy Chamy/Sveriges Radio.
Minnesceremoni vid Adolf Fredriks kyrka för Olof Palme 30 år med statsminister Stefan Löfvén. Foto: Christy Chamy/Sveriges Radio
2 av 3
Statsminister Stefan Löfven och partisekreterare Carin Jämtin (S) på minnesceremoni vid Adolf Fredriks kyrka till minnet av Olof Palme. Foto: Christy Chamy/Sveriges Radio Foto: Christy Chamy/Sveriges Radio
30 årsdagen för minnet av Olof Palme på Sveavägen/Tunnelgatan. Foto:Christy Chamy/Sveriges Radio.
3 av 3
30 årsdagen för minnet av Olof Palme på Sveavägen/Tunnelgatan. Foto:Christy Chamy/Sveriges Radio. Foto: Christy Chamy/Sveriges Radio

Löfven lade blomma på Palmes grav

0:58 min

Statsministern deltog vid söndagens ceremoni till minne av Olof Palme som mördades för trettio år sedan.

– Det är en dag av sorg och tanke i dag men också en dag att hedra Olof Palmes minne. Vi sörjer fortfarande, inte minst på en årsdag, men vi tar också vidare hans gärning, hans självförtroende och insikten om att vi människor formar vår egen framtid, säger statsminister Stefan Löfven.

Det var kallt men soligt när Olof Palme hedrades av statsminister Stefan Löfven på söndagsförmiddagen. En stor skara människor och reportrar var på plats för att se kransläggningen.

Vad har han betytt för dig i ditt arbete?

– Inte minst självförtroendet. Vi gör skillnad. Det är vi människor som styr vårt öde vi ska inte låta någon tro att det är någon annan som styr. Det är den viktigaste kraften som jag har inspirerats av, säger Stefan Löfven.

Och statsministern minns tydligt sitt eget möte med Olof Palme vid ett besök hos metallarbetarna på Hägglunds.

– Jag tar med mig minnet av en statsman som var oerhört intresserad av att lyssna till vad metallarbetarna på Hägglunds hade att säga om sin vardag och det gjorde ett stort intryck på metallarbetarna där, säger statsminister Stefan Löfven.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista