Julia Radliff  Josh Radliff Foto: Kristina Immonen
I december bytte de ringar. Foto: Kristina Immonen

Julia och Josh hade sin andra dejt i Alaska

3:20 min

De svepte höger på Tinder och träffades samma kväll. Det sa klick direkt, men det fanns ett problem - Josh var på väg till Alaska.

Nyinflyttade Julia är från Finland och kände bara fem personer i Stockholm när hon öppnade sin dejtingapp för att få sällskap den där junikvällen 2014.

Australiensiske Josh, å andra sidan, var på genomresa i Stockholm och väntade på ett flyg som på morgonen skulle gå tillbaka till Alaska där han arbetade.

Båda kollade runt på appen Tinder och fattade tycke för varandra. De började skriva till varandra och bestämde träff senare samma kväll. Ett glas vin blev flera, och samtalet långt.

– Jag hade ändå gått på ganska många Tinder-dejter innan, men ingen var som Josh.

Visste du att han var den rätte?

– Det låter klyschigt, men det gjorde jag, säger Julia.

Inte förrän dagen efter, när Josh skulle till flygplatsen, skiljdes de åt. Julia vinkade av Josh vid rulltrappan till tunnelbanan och förstod hon att det var något speciellt.

– Jag såg på honom och kände "nej, så här kan det inte gå".

Bara sekunder senare skrev Josh ett meddelande till Julia på Facebook där han skrev samma sak.

Julia och Josh bestämde sig för att fortsätta hålla kontakten. De skrev, pratade i telefon och sågs via Skype. Men de träffades inte igen förrän ett halvår senare - i Alaska. Julia reste dit och hälsade på i tio dagar. Det blev deras andra dejt.

– Vi bestämde oss att om vi ger oss in i ett distansförhållande måste det finnas en plan på att någon av oss flyttar.

Och så blev det. I december förra året gifte de sig och idag är de äkta makarna bosatta i Stockholm.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista