Prins Daniel
Prins Daniel under gårdagens presskonferens där Patrik Österbergs jubel hördes. Foto: Henrik Montgomery / TT

Fotografen förklarar det missförstådda prinsjublet

4:19 min

Patrik Österberg utbrast i jubel när han igår fick höra att Daniel och Victoria fått en pojke. Nu har ropen blivit virala. 

Patrik Österberg är frilansfotograf och har följt kungahuset sen 2003. Han var på presskonferensen där det igår tillkännagavs att Prins Daniel och Kronprinsessan Viktoria fått en son.

Det här gjorde honom så glad att han utbrast i jubel. Ropen har nu blivit virala och i sociala medier har det spekulerats i om det bara jublades för att barnet är en pojke. Men så var det inte som Kit tidigare rapporterat om

– För några månader sen så såg min sambo bilder på Victorias mage och sa till mig att det var en pojke som kronprinsessan skulle få, säger Patrik Österberg. 

Enligt Patrik Österbergs sambo tydde allt på att det skulle bli en pojke eftersom Viktorias navel pekade uppåt. Patrik berättade senare det här för sina journalistvänner men ingen trodde honom. Därför blev han extra glad när han igår fick höra att det blev en pojke. 

– Jag blev så glad när jag hade rätt. Det var ren spontan glädje. Jag uppmanar alla att visa mer känslor. 

Vad tänker du om att dina rop har blivit virala?

– Folk får tycka vad dom vill. Men jag hoppas att dom förstår att jag lika gärna hade kunnat jubla om det hade blivit en flicka och jag hade förutspått det, säger Patrik Österberg.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista