Sara Hartman
Sara Hartman. Foto: Nic von Schoenberg /Sveriges Radio

Stjärnskottet Sara Hartman vill inte vakna

4:17 min

För ett par år sen spelade hon covers på barer i Hamptons utanför New York. Nu är Sara Hartman förband åt Ellie Goulding som uppträder i Globen ikväll.

För P5STHLM berättar hon om när hon fick frågan om att vara förband.

– Det var två veckor innan Ellies Europaturné började. Jag fick ett samtal från min manager och tänkte vad är det som händer? Jag har ingen aning vad som pågår!?, säger amerikanska låtskrivaren och sångerskan Sara Hartman.

Nu spelar hon på stora arenor över hela Europa men för bara ett par år sen såg livet annorlunda ut. Då var det covergig som gällde. Men sen tog Sara chansen att dra från New York till Berlin och satsa fullt ut på musiken.

– Jag väntar bara på att nån ska peta på mig och att jag vaknar upp hemma i Sag Harbor. För det känns som en dröm, säger Sara.

Hon beskriver sig själv som en "ärlig" och "skör" artist. Men de två senaste veckornas turnéliv har tvingat Sara Hartman att lära sig nya saker och få mer skinn på näsan.

– Det är den här delikata mixen av spänning och terror. Jag har fått lära mig att sova på en buss. Och stå inför nya stora arenor fyllda med folk. Det är totalt asnervöst.

Vad tycker du om ditt liv just nu?

– Jag älskar det så himla, himla mycket, säger Sara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista