Ahmed Behran Foto: SR
Ahmed Behran Foto: SR Foto: Ahmed Behran Foto: SR

"Jag har alltid varit den roliga killen"

3:11 min

Stockholmsprofilen och komikern Ahmed Berhan från Rågsved har jobbat med stand up i tio år. Det är det bästa han vet. Ändå började han av en ren slump.  

Ahmed Berhan uppskattar all form av humor och såg under uppväxten på komediserier som Fresh Prince of Bel Air och Sabrina tonårshäxan. Han beskriver komedi som det bästa som finns. Ändå började Ahmed Berhan av en ren slump för tio år sedan. Det var efter att han kommit i kontakt med Kodjo Akolor som gick på samma skola som Ahmed och körde på student puben.

– Stand up i Sverige var så långt bort ifrån min verklighet, säger Ahmed Berhan.

Han började med stand up för skojs skull men nu har han hållit på i tio år och ska snart bege sig ut på Sverigeturné. Ahmed menar att yrket är väldigt uttömmande.

–Sen jag började köra stand up slutade jag vara rolig privat, kan man säga. Om du ska hänga med mig så är det bäst att du har planerat vilka serier vi ska kolla på för det här med att vi ska snacka och skämta: naah son, om du inte kommer med en faktura, skämtar han.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista