Träna på gym
1 av 2
Artikeln har blivit en viral succé. Foto: Henrik Montgomery/TT
Mattias Wising Bonde, chefredaktör för Friskispressen.
2 av 2
Mattias Wising Bonde, chefredaktör för Friskispressen. Foto: Friskispressen

Gymkedja tar ställning för allas rätt att träna

2:23 min

Friskis & Svettis Stockholm har fått kritik för att de låter flyktingungdomar träna gratis. Nu svarar föreningen i sin medlemstidning.

"Allt är inte välkommet på Friskis & svettis", skrev Mattias Wising Bonde i föreningens medlemstidning Friskispressen efter att de kritiserats för att de låter asylsökande ungdomar träna gratis.

– Det kändes viktigt att göra en markering att alla är välkomna på Friskis & Svettis. Vi har också fått ett bra tillfälle att föra fram våra värderingar, säger Mattias Wising Bonde, chefredaktör för Friskispressen.

Enligt Mattias Wising Bonde är det här inte första gången de hamnat i blåsväder. Personer som påstod sig vara medlemmar hörde av sig och kritiserade att tidningen publicerat bilder av personer med mörk hudfärg.

– Brevskrivarna tyckte att vi skulle publicera bilder på blonda, vita människor och hotade att avsluta sina medlemskap. Men vi kommer naturligtvis fortsätta som vi har gjort och om de värderingar vi har inte passar är man mer än välkommen att avsluta sitt medlemskap.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista