Fredrik Apollo Asplund i Det här är min historia.
Fredrik Apollo Asplund i Det här är min historia. Foto: Petra Hellberg

Klubbikon tar klivet in på teatern

5:50 min

Med musiken som röd tråd tar artisten och DJ:n Fredrik Apollo Asplund med sig publiken på sitt livs resa i monologen Det här är min historia.

Fredrik Apollo Asplunds monolog Det här är min historia sätts upp i Skärholmen.

– När jag såg filmen Billy Elliott blev jag förbannad, det var ju jag som skulle göra den filmen. Det var en kopia av mitt liv, säger han.

Vad händer när man vågar gå sin egen väg, vända allt man känner till ryggen och söka något annat? Från Kirunas gruvförorter till Kungliga svenska balettskolan i Stockholm, vidare till Vogueklubbar i New York och tunnelbanan i Mexico City tecknar Apollo en personliga berättelser om drömmar, mod och jakten på tillhörighet.

– Jag har alltid varit en "yes-man", det jag har velat göra har jag gjort och det har tagit mig till alla dessa situationer i världen fortsätter han. För mig har törsten efter att ta reda på fakta själv, drivit mig. Efter twin-tower attacken i New York ville jag lära mig arabiska för att förstå dialogen mellan arabvärlden och väst och det tog mig till Damaskus.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista