Mari Forsman Ryberger och Lotta Furebäck
Mari Forsman Ryberger och Lotta Furebäck. Foto: Nic von Schoenberg /Sveriges Radio

Inga djur på scen under Mello

1:32 min

Mari Forsman Ryberger och Lotta Furebäck jobbar som bidragsproducenter för Melodifestivalen och ansvarar för alla tävlandes bidrag.

På lördag är det final i melodifestivalen i Friends arena och det är mycket som pågår bakom kulisserna för att allt ska gå i lås.

Några som jobbar hårt med förberedelserna är Mari och Lotta. Bland annat träffar de alla artister och går igenom hur de vill lägga upp sina uppträdanden. Men vad säger de nej till?

– Vi brukar inte säga nej direkt, utan säga att vi försöker lösa det på vårt sätt. Ofta har folk referenser från Beyoncé eller Justin Bieber och den ingången har ju inte vi i Melodifestivalen.

Ekonomi och tid är sådant som gör att Mari och Lotta måste säga nej till vissa önskemål. Men ibland måste de sätta ner foten av andra skäl.

– För några år sedan var det en som ville ha en kamel på scen. Men det fick vi säga nej till eftersom reglerna säger att man inte få ha levande djur på scen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista