1 av 2
Ji Nilsson i Sveriges Radio.
2 av 2
Foto: Sveriges Radio.

Äkta tårar i Ji Nilssons nya video

"Blått för mig är alla starka känslor"
3:45 min

Ji Nilsson släpper alla känslor i sina låtar. När videon till senaste singeln Nothing spelades in kom tårarna på riktigt.

– Vi spelade in musikvideon till Nothing precis innan jul. Då var ju låten på medan vi filmade och då kunde jag verkligen ta fram de känslorna jag kände när jag skrev den och fick med äkta tårar i bild.

Musiken är Ji Nilssons sätt att bearbeta sina känslor - lite som terapi.

– Låtarna är jättepersonliga för mig. Jag tror inte att jag fattar hur många som hör mina låtar.

Hon är aktuell med singeln Nothing från EP:n Blue is the saddest colour och berättar att hon kände sig väldigt trött efter arbetet med plattan.

– Jag blev väldigt känslomässigt utmattad efter att jag släppte EP:n. Jag kände att jag behövde fokusera på annat än mig själv, och hade lättare till tårar. Då tog jag en paus från mig själv ett tag.

Hur förhåller du dig till sorger i livet?

– Det är viktigt att se sin sorg och det tänker jag att jag gör genom att skriva om den. Josefina, som jag heter egentligen, är gladare än Ji Nilsson.

Albumets namn, Blue is the saddest colour, är lite av en ordlek.

Det är en liten flirt med en film som kom för några år sedan, Blue is the warmest colour, och så har jag knallblått hår.

Vad är blå för dig?

– Jag använder bara blåa hjärt-emojisar när jag ska visa att jag tycker om någon. Det är alla starka känslor för mig - kärlek och sorg - men mest blir jag bara glad.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".