Artisten och låtskrivaren Eric Saade.
Artisten och låtskrivaren Eric Saade. Foto: Jessica Gow/TT

Eric Saade ångrar sin image

14 min

I en studio på Engelbrektsgatan i Stockholm har Eric Saades karriär tagit en ny vändning. En trio med indie-rockare har fört honom in på ett nytt spår.

Manboy, Popular och Sting är exempel på riktiga dunderhits signerade Eric Saade. Men populariten i sig räcker inte för artisten Eric Saade. Senaste åren har han upplevt ett behov av att skaka av sig den uppbyggda bilden han själv varit med och skapat.

Av en slump mötte han indie-musikerna Gustav Norén från Mando Diao, Joakim Andrén och Viktor Norén från Sugarplum Fairy.

– Jag ville vara popstjärna och anpassade mig efter en image. De sade till mig "var dig själv".

Vad har de fått fram i samarbetet med dig?

– Oj, svårt att sätta fingret på. Det är fortfarande pop, men det är en mörkare pop med en liten indietouch. De har styrt hållet vi har gått åt, men det har hela tiden utgått från mig, förklarar Eric Saade.

Vad är ambitionen med det här nya?

– Det första var att hitta mig själv och få tillbaka gnistan. Och sedan känner jag mig för första gången redo att ta min musik utanför Skandinaviens gränser. Jag tycker att musiken är så bra nu.

Vilken är största utmaningen?

– Den största utmaningen är att få folk att acceptera att nu låter det så här, att det är dags för nästa steg. Jag är inte 18 år längre. 

Mer om Musikplats Stockholm här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista