Kristina Issa.
Kristina Issa. Foto: Eva Ericsson / Sveriges Radio.

Kristina Issa vill skapa hopp för Syrien

3:20 min

Kristina Issa vill skapa hopp genom hennes initiativ Arabic spring.

Ikväll framför Kristina Issa konserten Arabic Spring i Stockholm. Arabiska våren kretsar kring kriget i Mellanöstern. Kvällen handlar också om att använda konsten som motstånd och om kvinnors möjlighet att förändra genom kultur. Kristina hoppas att kvällen ska bidra till hopp för situationen i Syrien. Det har blivit en given väg för henne att verka inom konsten.

– Konsten är ett fredligt sätt och ett språk som alla kan tala.

Kan man få fram konkreta resultat genom konst?

– Nej, men man kan få fram resultat. Vi kan se, känna och uppleva genom konst och det är ett resultat i sig.

Det är första gången konceptet genomförs i Stockholm. Projektet beskrivs som integrerande och nyanlända bjuds aktivt in. Kristina upplever responsen från tidigare kvällar positivt.

– Väldigt fina reaktioner. En morgon när jag handlade frukost började jag prata med en kvinna som varit i publiken. Vi möttes spontant i en mataffär. Hon berättade att det var en av de finaste sakerna hon fått uppleva och för mig var det som ett kvitto. Hon var en av de inbjudna till kvällen.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista