"Det är ju en dag imorgon också".
1 av 2
Kittlar dödsskönt i kistan. Foto: Erik Halldén.
Wiktor och Erik Halldén, författare till kokboken "Det är ju en dag imorgon också".
2 av 2
Wiktor och Erik Halldén, författare till kokboken "Det är ju en dag imorgon också". Foto: SR

Stek bakispizzan - käka hummer

3:00 min

Glöm kebaben. Erik och Wiktor Halldén tycker att hummer är bättre, och bjuder på en hel bok med recept till dig som är baksjuk.

Receptet på lobster rolls.

Många av oss har vaknat upp dagen efter en utekväll och varit sugen på något riktigt fett. För de flesta har det kanske blivit pizza, men Erik och Wiktor Halldén har bättre förslag.

I kokboken Det är ju en dag i morgon också radar de upp recept på en passande bakismat.

Alltså orkar man göra allt det där är man nog inte bakis.

– Det finns olika grader av att vara bakis, man kanske bara är lite seg och då passar våra rätter den som tröttnat på pizza, förklarar författaren Erik Halldén.

Köp en tokstark lamm vindaloo från lokala indiern. Köp en neutral pizza (typ Margarita) med extra ost från pizzerian vägg-i-vägg. Hitta en plats i soffan eller i solen. Bred ut rikligt med vindaloo på pizzan. Rulla ihop och njut!

Lobster rolls:

  • 2 humrar
  • 2 korvbröd
  • 25 g smör
  • 1 dl majonnäs
  • 1 selleristjälk
  • ½ citron
  • cayennepeppar
  • persilja

Så här gör du:

  1. Rensa humrarna och hacka köttet.
  2. Finhacka sellerin och persiljan.
  3. Blanda hummerkött, majonnäs, selleri, pressad citron och persilja i en bunke.
  4. Krydda med cayennepeppar, salt och svartpeppar. Ställ in i kylen.
  5. Pensla bröden med smält smör och rosta i stekpanna.
  6. Servera röran i de stekta korvbröden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista