Amber Heard och Johnny Depp.
1 av 2
Amber Heard och Johnny Depp. Foto: Joel Ryan
The Hollywood Vampires
2 av 2
The Hollywood Vampires. Foto: Jordan Strauss/TT

Deppa inte - Johnny kommer

1:51 min

I maj kan du lyssna - eller titta - på den amerikanske skådisen Johnny Depp. Hans band kommer nämligen och spelar på Gröna Lund i Stockholm.

Hollywoodstjärnan Johnny Depp, hårdrockslegendaren Alice Cooper och Aerosmith-gitarristen Joe Perry kommer att ställa sig på samma scen i Sverige när deras band Hollywood Vampires kommer till Gröna Lund den 30 maj.

Spelningen i Stockholm blir deras första i Sverige och P5 STHLM:s programledare blir exalterad av nyheten.

– Han har varit min barndoms-crush. Jag dejtade bara killar med bruna ögon ett tag. Det är sant, säger Lisa Friberg och fortsätter:

– Jag har sett alla filmer med honom - även de dåliga - men jag har faktiskt aldrig hört hans musik.

Hollywood Vampires bildades som en dryckesklubb för kända musiker i början på 1970-talet. Alice Cooper var en av ursprungsmedlemmarna i "föreningen" som även innehöll idoga festare som Beatlestrummisen Ringo Starr och The Who-diton Keith Moon.

För tre år sedan beslutade Cooper sig för att ruska liv i den gamla gruppen och bjöd då in Depp och Perry. I fjol släppte de sitt självbetitlade debutalbum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista