Fulla älgar, pruttande män och ilskna grävlingar.
Fulla älgar, pruttande män och ilskna grävlingar. Foto: TT

Här är polisens mest udda anmälningar

2:33 min

Är det olagligt att fisa på någon? Ja, säger polisen Albin Näverberg, men det är inte så sannolikt att det blir någon utredning. 

En man nekades sex och bestämde sig för att hämnas. Med en fis. Kvinnan som polisanmälde honom menar att sinnesron blev störd och luktade väldigt illa i hennes lägenhet. Den här polisanmälan förärades med en artikel i Hallandsposten.

– Om du gör något för att ofreda en annan människa är det ju ett brott i grund och botten, säger Albin Näverberg som är polisens presstalesman i Stockholm.

– Men det är ju en av våra uppgifter också, att prioritera och tala om att vi inte gör allting.

I höstas fick Stockholmspolisen en anmälan om en självmordsbenägen katt. Polisen skrev då på sin hemsida:

"Katten uppges sitta i en förankrad båt och titta ned i vattnet. Anmälaren tror att katten ska hoppa ut i vattnet. Katten verkar ha ett skadat öga vilket anmälaren uppfattar kan vara en anledning till kattens beteende"

– I det här fallet slutade det lyckligt. Det blev inget självmord, säger Albin Näverberg.

Men polisen måste ta folks problem på allvar - oavsett vad det gäller.

– Det gäller att bemöta människor med respekt, även om vi själva inte tycker att det är ett problem. Många gånger drar vi själva på smilbanden och då lägger vi ut det också. Det lättar upp bland alla tråkiga händelser i människors liv, säger Albin Näverberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista