Aprilskämt 1966
Lapp uppsatt på bank i Stockholm, 1966. Foto: Hasse Persson/Pressens bild/TT

Här är skämten du inte ska köpa

Många har känt ett behov av att vara mer eller mindre rolig på första april - inte minst svenska medier som idag lurar skjortan av sin publik.

I värmländska Torsby kan forskare, ett sågverk och en Ica-handlare ha hittat lösningen på världssvälten genom att knäcka koden för hur människor ska smälta cellulosa, skriver Värmlands Folkblad. Resultatet: Extreme Fiber Flakes - flingor gjorda av gran- och tallflis.

- Kutterspån av gran och tall: skitgôtt! smaskar sågverkets platschef Christian Fryklund.

Alkoholglada trelleborgare kan ha satt morgonsupen i strupen när de slog upp Trelleborgs Allehanda (TA), som konstaterar att staden ska få en alldeles egen bordershop.

– Nu slipper de som bara åker med Tysklandsfärjorna för att handla billig alkohol tillbringa åtskilliga timmar ombord på färjorna, säger Johan Grönstedt, utvecklingschef på Systembolaget, enligt TA.

Även i Skellefteå är det blött. Kommunen drar ölledningar från Skellefteå bryggeri rakt in i stadshuset, skriver Norran.

– Vi kände att det skulle kunna bli bättre stämning i kundtjänst. Många kommer dit med klagomål och då kan det vara trevligt att sätta sig ned över en öl och diskutera fram lösningar, säger kommunalrådet Lorents Burman.

I Göteborg planerar politiker i största hemlighet att bygga bort bostadsbristen medelst skyskrapor i Slottsskogen - stadens mest berömda park.

– Vi behöver slakta några heliga kor för att nå målet för bostadsbyggande, säger fastighetsnämndens ordförande Jahja Zeqiraj (S) till Göteborgs-Posten.

Mälarbron är redan halvt avstängd, och när Saltsjöbron stängs av för ombyggnaden av Södertälje kanal kommer fotgängare erbjudas ett alternativ: trampbåtar. För att de inte ska krocka med de stora lastbåtarna i hamnen kommer digitala tavlor att varna för när fartyg är på väg.

Örebro kommun vill spara pengar och miljö och byter därför ut kött mot gräshoppor, skalbaggar och larver i maten på tio skolor och tre äldreboenden, skriver Nerikes Allehanda.

– Kor är dyrare än gräshoppor, säger kommunens kostchef Max Vermis.

I Borås ska vattnet i Stadsparksbadet bli fräschare. Elektroniska armband ska kontrollera om besökarna duschat ordentligt innan de hoppar i bassängen, skriver Borås Tidning.

Politiker föreslår en flyglinje mellan Norrköping och Linköping, skriver Folkbladet.

Varbergs kommun planerar en ny färjelinje, skriver Hallands Nyheter: Varberg-New York.

Trollhättan ska bli en mer miljövänlig stad. Bland annat ska biltrafiken i centrum i princip tas bort, skriver TTELA. Posten, taxi, räddningstjänst, varutransporter och renhållning ska i stället skötas med häst och vagn.

Fritt fram att "vovva". Från och med 1 juli får du stanna hemma från jobbet med ersättning från Försäkringskassan för vård av sjuk hund, rapporterar P4 Kronoberg.

För att få bukt med störande vibrationer kommer de som åker tåg genom Hallandsåstunneln framöver att placeras i olika vagnar beroende på sin vikt, skriver Sydsvenskan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista