1 av 2
Tom Hansen och Maria Enzell. Foto: Helen Ling/Sveriges Radio.
2 av 2
Tom Hansen och Maria Enzell. Foto: Helen Ling/Sveriges Radio.

Hon är svenskan som spelas mest på Spotify

2:47 min

Musikredaktör Maria Enzell lägger in fem nya låtar på P5 STHLM:s låtlista - bland annat av kvinnan som spelas flitigast på nätet just nu.

Maria Enzell berättar om nya låten "Den första är alltid gratis" från Veronica Maggio och hur hon i videon har på sig en jacka som verkar ändra hennes personlighet och göra dumma saker.

– "Den första är alltid gratis" anspelar traditionellt på drogförsäljning, men här använder Veronica det som ett uttryck för hur något som är lätt i början kan bli svårt ju längre tiden går, säger musikredaktör Maria Enzell.

Det kommer även ny musik av Alessia Cara. Hon är tillbaka med nya singeln Wild Things.

– Alessia Cara tillhör den växande skara artister som upptäckts genom YouTube. Jag gillar hennes attityd som man kunde höra redan på förra singeln Here och den här nya låten har stor potential att bli ett slags anti-akturoitets-anthem. 

Dessutom släpper Kanye West en ny singel. Famous gör han tillsammans med Rihanna. 

– Skivan The Life of Pablo har ju släppts i lite olika versioner. Kanye har ju varit inne och petat lite i låtarna efter att första versionen släpptes och han säger själv att skivan är ett föränderligt, kreativt uttryck. Jag tycker att det är en intressant tanke, men däremot är jag inte särskilt förtjust i hans rader om Taylor Swift som har orsakat en del uppståndelse. 

Ny musik på P5 STHLM:s spellista: 

  • Kanye West - Famous 
  • Seeb & Neev - Breath
  • Veronica Maggio - Den första är alltid gratis
  • Aurelia Dey - Altitudes
  • Alessia Cara - Wild Things
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista