Ken Ring känner pressen.
1 av 2
Ken Ring känner pressen. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Hässelbyprofilen är tillbaka. Foto: Sheida Djalaie / Sveriges Radio
2 av 2
Hässelbyprofilen är tillbaka. Foto: Sheida Djalaie / Sveriges Radio

Ken Ring om sitt kommande album

3:29 min

För 25 år sedan började han rappa i Vällingby och Hässelby. Nu är Ken Ring tillbaka och släpper sitt nya album XXV 20 maj.

Efter sju års väntan släpper Ken Ring sitt nya hip hop album XXV. Förväntningarna är höga och enligt Ken Ring känns det bra att vara tillbaka.  

Hur känns det att släppa nytt album?

– Det känns bra, det har varit en lång och intressant resa. Nu känns det lite som att man har betat av allting som ligger bakåt i tiden och måste framåt. Det är ganska mycket press på mig som artist och toppa så många album och år av musik.

Hur menar du då?

– Jag kan inte komma med något sämre än det jag har gjort tidigare. Ämnena börjar ta slut, det finns inte så mycket kvar att säga.


Vad vill du säga med ditt nya album?

– Det är just det som är problemet. Med det här albumet vill jag inte säga så speciellt mycket. Jag har betat av nästan allt jag vill säga. Jag har inte släppt ett hip hop album på sju år. Det blir ganska mycket press, i alla fall på mig som privatperson. Nu måste jag ligga och toppa alla andra i Sverige och min egen karriär. Det är inte så lätt att hålla sig levande och flytande som en 37-årig rappare med tolv, tretton, fjorton album liksom.

Hur skulle du beskriva din musik idag jämfört med 20 år sedan?

– I grund och botten är jag väl lite mognare nu än vad jag var förut.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista