Skurus Johanna Westberg i damhandbollsfinalen Sävehof-Skuru i Malmö Arena.
1 av 2
Skurus Johanna Westberg i damhandbollsfinalen Sävehof-Skuru i Malmö Arena. Foto: Drago Prvulovic /TT
Liselotte Ohlson, chef för elitidrottsstöd på Riksidrottsförbundet.
2 av 2
Liselotte Ohlson, chef för elitidrottsstöd på Riksidrottsförbundet. Foto: Nic von Schoenberg /Sveriges Radio

Publiken växer inom damidrotten

1:19 min

Åskådarna inom damidrotten blir fler och fler och idrottsligor sätter publikrekord. Men det finns fortfarande mycket att jobba med, säger Liselotte Ohlson från Riksidrottsförbundet. 

Länge har det varit låga publiksiffror när det kommer till damidrotten men nu har den ökat. Handbollens elitserie satte rekord, innebandyns superliga satte rekord och ishockeyns riksserie satte rekord.

Men det finns mer arbete att göra när det kommer till jämställdheten.

−Vi vet att det finns nästan lika många killar som tjejer som idrottar men vi har mycket att jobba med när det kommer till styrelserummen och tränarsidan, menar Liselotte Ohlson chef för elitidrottsstöd på Riksidrottsförbundet.

Och på frågan vad man ska göra för att fortsätta öka intresset för damidrotten menar hon att man hela tiden måste jobba aktivt med frågan.

−Det krävs träget arbete. Från alla led. Från oss på Riksidrottsförbundet, specialförbunden och de enskilda föreningarna, säger Liselotte Ohlson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista