Bajens marsch på Götgatan
1 av 2
Marsch på Götgatan Foto: Sveriges Radio
Hammarbyfans på Medis
2 av 2
Hammarbyfans på Medis. Foto: Sveriges Radio.

Bajens marsch väcker reaktioner

2:07 min

Bussarna stoppas när Hammarbys fotbollsfans marscherar från Medborgarplatsen till Gullmarsplan. Detta får P5 STHLM:s lyssnare att reagera.

Var med i diskussionen på sociala medier.

Hammarbys traditionsenliga supportermarsch från Södermalm till Tele2 Arena har fått SL att stänga av busstrafiken under flera timmar.

Marschen börjar på Medborgarplatsen och går sedan via Götgatan söderut, på Skanstullsbron fram till Gullmarsplan.

– Det är klart att det är livat, men för mig är det något av en vår-händelse. jag tycker att det är jättekul, säger Gunnar Höglund som bor på Götgatan.

Gunnar har sin balkong mot Götgatan där tusentals Hammarbysupportrar marscherar. Själv är han inte så fotbollsintresserad, men marschen tycker han är trevlig ändå.

– Det är klart att det är testosteronladdad, men jag har aldrig känt att det är läskigt.

Trött på stökiga fotbollssupportrar som lever rövare på stan så fort det är stormatch.

Det är en fantastisk dag för oss Bajen-fans och att folk gnäller över lite indragen trafik en dag som året i några timmar blir man bara trött och less på.

Vad? Är ni allvarliga? Ska busstrafiken ställas in i timmar för att ett gäng ska leva rövare med fotboll som ursäkt? Skärp er fans! Jag har inget emot att i älskar fotboll, spelar fotboll och lever fotboll men låt inte resten av stadsbefolkningen komma i kläm för detta.

Det är ju för allas säkerhet. Man vill helst inte hamna på samma tåg eller buss som ett gäng testosteronstinna, galna pojkar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista