Ari Gunnar Thorsteinsson.
1 av 2
Ari Gunnar Thorsteinsson. Foto: Privat.
Sigmundur Davíð Gunnlaugsson
2 av 2
Islands statsminister Sigmundur Davíð Gunnlaugsson. Foto: BERTIL ENEVÅG ERICSON / TT

Ari är inte förvånad över fuskande toppolitiker

3:37 min

Islands statsminister som hårt fördömt skatteplanering under finanskrisen 2009 verkar nu själv ha tagits med fingrarna i syltburken.

– Det värsta är att jag inte är förvånad. Det bevisar bara det hyckleri och arrogans man sett genom hela hans politiska karriär, säger isländske Ari Gunnar Thorsteinsson som bor i Stockholm.

Ryktena om Islands statsminister Sigmundur Davíð Gunnlaugsson har gått sen ett par veckor tillbaka, berättar Ari. Och idag small det när nyheten att Gunnlaugsson tillsammans med sin fru ägt ett bolag vid namn Wintris på skatteparadiset Brittiska Jungfruöarna.

– Och det här med att han skulle slå ned på bolagen som tjänade massa pengar via skatteparadis under finanskrisen har ju inte blivit verklighet. De pengarna som skulle gå till den "vanliga islänningen".

Idag har Ari följt nyheten via sociala medier. Och ikväll väntas stora demonstrationer i Reykjavik. Ari är förvånad över att statsministern sitter kvar.

– Folk är rasande. Väldigt arga. Och det har blivit memes av det som också gjort det väldigt roligt att följa. Jag trodde att Gunnlaugsson skulle säga upp sin post redan i morse innan riksdagen öppnade, säger Ari.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista