Jakob Grandin
Jakob Grandin Foto: Tilda Glaes/Sveriges Radio

Nattklubb anställer servicevärdar

"Det handlar mest om att tänka till"
2:28 min

Klubben Trädgården har fått tillstånd att halvera vaktstyrkan och istället införa servicevärdar. Det för att ta upp fenomen som rasism, sexism och allmänna odrägligheter till diskussion.

Från och med idag testar Stockholmsklubben nya sätt att arbeta med bemötande, de har fått prövningstillstånd att halvera vaktstyrkan och istället införa servicevärdar. 

– Ordningsvakter behövs men vi kan få ett mer mångsidigt bemötande och det handlar om dialogen med besökare. Ordningsvakter som står med en uniform skapar direkt en distans mellan besökare och servicen, det vill vi luckra upp, säger Trädgårdens grundare Jakob Grandin. 

– Det handlar om att tänka till mest, specifikt män som går ut i grupp som tar mer utrymme. Det handlar om att tänka till lite, ge andra människor mer plats och inte vara så egoistisk i det. På så sätt kan vi lyfta fram de euforiska beteendena som en nattklubb handlar om, säger han.  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".