Coreträning
Träna core och få corgasm. Foto: FANNI OLIN DAHL / TT

Så får du orgasm på gymmet

Hemligheten bakom coregasm
1:55 min

Visste du att kvinnor kan få orgasm när de tränar? Sexolog Suzann Larsdotter förklarar hur du ska göra för att få så kallad coregasm.

– Det rätta ordet är egentligen träningsutlöst orgasm, säger Suzann Larsdotter, sexolog hos RFSU.

Tidningen Metro skrev om fenomenet förra veckan - att man tränar de nedre magmusklerna så att man får orgasm. Enligt en studie från USA har en av tio kvinnor som tränar har fått det.

– Det är bra att framförallt träna bäckenbottenmuskulaturen. Den har verkligen en betydelse vid orgasm. Har du en vältränad bäckenbotten kan du få starkare muskler som hjälper till vid orgasm.

Musklerna vid bäckbotten ligger som en hängmatta och bär underlivet - hos både män och kvinnor, förklarar Suzann Larsdotter.

– Det omsluter alla genitalier så det får verkligen en effekt.

Kvinnor kan stoppa in ett finger i slidan och knipa för att på så sätt känna musklerna, tipsar Suzann Larsdotter.

– Då känner du att det kniper åt runt fingret. Man kan också testa att knipa strålen när man går på toaletten och kissar. Det är ett bra sätt att identifiera den här muskeln.

Suzann Larsdotter har själv fått coregasm flera gånger. Men det tog tio år innan hon förstod vad det handlade om.

– Jag fick den utan att veta om vad det var. Det häftiga var att det bara hände liksom. Jag tränade och kände att det var lite skönt. Då tog jag i lite till.

Suzann Larsdotter skrattar lite när hon säger att gymmet är så bra, för där stönar och skriker folk ändå. Det är ingen förstår om du stönar av välbehag eller utmattning.

Och det är faktiskt inte bara kvinnor som kan få coregasm. Män kan också träna upp bäckenbottenmuskulaturen.

– Ja, det blir ett sätt att kunna få orgasm utan utlösning. Orgasm och ejakulation är ju två olika saker, så man kan få flera orgasmer innan man får utlösning, säger Suzann.

Så hur ska man göra? Jo, man gör övningar som tränar de nedre magmusklerna. Höftlyft är barn, men Suzann Larsdotter har en annan rekommendation:

– Kaptensstolen är min absolut favorit - man tar tag i handtagen och gör hängande benlyft.

Och hemligheten bakom coregasm är att upprepa träningen.

– Det räcker inte med tio. Du måste härda, och så småningom får du den här kittlande känslan.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".