Gustaf och Victor Norén. Foto: Lars Aden Lisinski/Sveriges Radio
Bröderna Gustaf och Victor Norén. Foto: Lars Aden Lisinski/Sveriges Radio

"De säljer mig som ett jävla schampo"

Singelaktuella med Uti vår hage
3:48 min

Bröderna Viktor och Gustaf Norén har tröttnat på att styras av PR-människor när de skapat musik. I State of sound vill de ha helt fria tyglar.

Bakom State of sound finner vi Viktor Norén och Joakim Andrén. Men på första singeln, Higher love som släpptes ifjol, bjöds förre Mando Diao-medlemmen Gustaf Norén in.

Det är bröderna Gustaf och Victor som sjunger även på andra singeln som nyligen släpptes - en cover på den svenska klassikern Uti vår hage.

– Vi tar den gamla världen och den nya världen och knyter dem samman i ett kulturellt experiment, säger Victor Norén.

Produktions- och låtarskrivarteamet har inte ambitionen att släppa en massa album. Det viktigaste är att musiken får vara fri.

– Låtarna behöver inte ha något med varandra att göra. Det som faller oss i smaken just idag ska vi göra. Vi behöver inte lägga någon värdering i vad vi gjort tidigare, förklarar Viktor Norén.

Bröderna har starka åsikter om musikbranschen och upplever, efter tiden med Mando Diao, att artisters kreativitet och kärlek till musiken lätt blir hämmad av alla krav.

− Artister målas upp som produkter av PR-människor. De försöker sälja mig som ett jävla schampo, säger Gustaf Norén.

State of sound vill istället kunna sitta i sin studio och göra musik av glädje - inte av ångest.

– Människan är ingen produkt. Människan är ingen vara. Människan är så himla skev och konstig. Det blir jättejobbigt tillslut, säger Gustaf Norén.


 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".