Schemalägg ditt sexliv
1 av 2
Magin försvinner inte lovar sexterapeuten Malin Drevstam. Foto: Janerik Henriksson/Robert Henriksson
Malin Drevstam.
2 av 2
Malin Drevstam. Foto: Privat.

Schemalägg ditt sexliv

4:13 min

Har ni slutat ligga? Då kan planering vara tricket för par att få fart på sexet igen menar sexexperten Malin Drevstam.

– Du kan planera en fest om tre veckor och räkna med att den blir jättekul. Varför inte göra samma sak med sex?, säger psykoterapeuten Malin som driver en sex- och samlevnadsmottagning på Östermalm.

En sak som hennes klienter söker för är att de helt enkelt inte får in sex i sin vardag. Trots att de lever i en fast relation. Det blir för mycket annat som konkurrerar om tiden.

– Jag tror att sociala medier är en bov i det dramat. Planera sexet så bjuder du in lusten. Magin blir inte förstörd, jag lovar, säger Malin.

Malin har precis presenterat en studie på kvinnlig sexuell njutning. Djupintervjuer med fem kvinnor visade att blicken har stor betydelse för flera av kvinnornas njutning.

– De stängde ögonen för att öka närvaron i sin kropp och maximera njutningen. Och öppnade ögonen om de ville vänta lite längre med att få orgasm, berättar Malin.

Gällde det när de klittrade också?

– Nej då var min bild att de blundade, säger Malin.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista