Manne Forssberg och Nathalie Linder. Foto: Mathias Ahlm /SR, Eva Ericsson /SR
Manne Forssberg och Nathalie Linder. Foto: Mathias Ahlm /SR, Eva Ericsson /SR

Manne och Nathalie lägger upp bilder på sina barn

3:43 min

Är det okej att lägga upp bilder på sina barn i sociala medier? Småbarnsföräldrarna Manne Forssberg och Nathalie Linder tycker det - så länge man gör det med förnuft.

Barn i dag växer upp med sociala medier och många har föräldrar som frekvent lägger upp bilder på dem. Men det är viktigt att tänka på barnets känslor. Därför är det bra att tänka efter före, det tycker Manne Forssberg och Nathalie Linder som båda är småbarnsföräldrar och lägger upp bilder på sina barn.

– Det hände något när mina barn började bli lite äldre. När de var pyttesmå kändes det som att jag kunde lägga upp verkligen allting. Men nu känner jag att jag till exempel inte kan lägga upp när de är ledsna, säger Manne.

Manne som bloggar om hur det är att vara pappa är noga med att inte berätta om sådant barnen sagt i förtroende, om kärlek eller något känsligt ämne. Nathalie håller med om det är.

– Man väljer väl själv lite också vad man lägger upp. Man kan tänka "skulle jag själv vilja att någon lade upp en sådan här bild på mig?" Man får gå på sin föräldrarinstinkt.

Vad tycker du? Rösta här nedan!


Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista