Per J Andersson
Per J Andersson berättar om hur säkert det är att resa i Europa.

En bojkott drabbar inte regimen

1:57 min

Trots att det har varit oroligheter i Turkiet under en längre period tror inte Per J Andersson att en resebojkott av landet skulle drabba regimen.

Med anledning av den senaste tidens oroligheter i Europa bestämde vi oss för att ta reda på hur säkert det egentligen är att resa i Europa idag.

– Jag skulle säga att Europa är ganska säkert, det finns nog inget land jag skulle dra mig för att resa till just nu, säger Per J Andersson, redaktör på resemagasinet Vagabond. Man kan inte bara låsa in sig och stänga ute världen, fortsätter han.

För att vara på den säkra sidan bör man följa UD:s rekommendationer och hålla sig uppdaterad om läget.

– Självklart ska man följa UD:s råd, finns en avrådan så ska man naturligtvis följa den. I övrigt brukar UD generellt råda turister till att undvika stora folksamlingar och särskilda tillställningar, fortsätter Per J Andersson.

– Många väljer kanske även att bojkotta Turkiet för att eventuellt påverka regimen men jag tror att en sådan bojkott har lite påverkan på just regimen men desto större på de människor som lever av turismen i landet, avslutar Per J Andersson.




Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista