Veganskt julbord
1 av 2
Utbudet av veganska produkter och halvfabrikat ökar. Foto: Nina Frogneborn/Sveriges Radio.
Martin Smedjeback.
2 av 2
Martin Smedjeback. Foto: Carl Käck/Sveriges Radio.
#framtidensmat

Martin tycker det är lättare att vara vegan idag

"Tror fler kommer att upptäcka det"
3:27 min

Martin Smedjeback som bor i ett veganskt kollektiv i Brandbergen tycker att skillnaden är stor jämfört med för tio år sedan.

– Det kommer nya produkter hela tiden. Och många unga tycker det är spännande att prova veganskt. Så attityderna har förändrats, säger Martin Smedjeback.

Själv var Martin rädd för hur han skulle klara sig utan sin favvo filmjölk till frukost när han blev vegan för tio år sedan. Men att gå från veggo till vegan var krångligare på andra områden än just maten, säger han.

– Bra läderimitationer på bälten är lite klurigt. Men det har jag hittat nu, säger Martin.

Vi har pratat om odlat kött den här veckan - vad tycker du om det?

– Om inga djur skadas så tycker jag det är bra för de som vill äta sitt kött, säger Martin.

Många tycker att veganer kan vara predikande - håller du med?

– Definitivt. Jag var också så i början. Det går inte trycka på andra sin livsstil. Men att bjuda på fantastiskt god vegansk mat funkar, säger Martin.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".