Cykelparkering och Daniel Helldén
Ett nytt cykelgarage öppnar i dag vid Odenplan. Trafikborgarrådet Daniel Helldén, Miljöpartiet, planerar fler garage i Stockholm framöver. Foto: Sveriges Radio, Press /Lieselotte van der Meijs

Nytt cykelgarage vid Odenplan invigs

"Man kan stå till nästa sommar"
1:26 min

I dag inviger Stockholms stad ett nytt cykelgarage vid Odenplan. För hundra kronor löser man ut en bricka och kan parkera cykeln inomhus i ett år.

Cykelgaraget vid Odenplan som invigs på tisdagen är låst och de som löst ut en bricka hos Stockholm parkering har tillgång till det övervakade utrymmet.

– Har du en riktigt dyr cykel kan du hyra en särskild box och låsa in cykeln i, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén från Miljöpartiet.

I dag tas en avgift ut för att ta fram låsbrickan som ger tillgång till garaget. Med den får man parkera sin cykel inomhus i ett år framåt – till Citybanan och pendeltågstationen vid Odenplan invigs. Då blir det dyrare.

– Vi har inte bestämt exakt, men ungefär hundra kronor i månaden.

Sedan tidigare finns det ett cykelgarage vid Älvsjö station, men det är öppet och därmed mindre säkert. Enligt trafikborgarrådet Daniel Helldén planerar Stockholm stad flera garage.

– Vi arbetatar med ett vid Södra station, vid Rosenlundsgatan, sen tittar vi på ett vid Centralen också.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".