Danny får skägget ansat av Demetrius.
1 av 2
Danny får skägget ansat av Demetrius. Foto: Sofia Sofroniadou/Sveriges Radio
Tobias Olsen ger Nisse en ny frisyr.
2 av 2
Tobias Olsen ger Nisse en ny frisyr. Foto: Sofia Sofroniadou/Sveriges Radio

Danny tog med sig skäggtrimningen från USA

Barberaren Tobias: Det är en gemenskap
2:21 min

När Danny bodde i USA fixade han skägget inför rugbymatcher på salong. En vana som han fortsätter med hos barberaren Tobias Olsen i Stockholm. 

Den här veckan pratar vi om män och hår i P5 STHLM och Sofia gav sig iväg till en barber shop för att ta reda på varför män går dit.

— Jag bodde i USA och där gick vi alltid till en barber shop inför rugbymatcherna, vi kunde sitta där i flera timmar och när jag flyttade hem till Sverige igen ville jag ta med mig den traditionen hem, säger Danny.

Tobias Olsen är barberare och startade upp salongen.

— Vi är specialiserade på kortare frisyrer och rakning och vi har ungefär hälften av våra kunder som kommer för rakning och hälften som kommer för klippning, säger Tobias.

Musikgenrén barbershop kom från början från den underhållning som fanns på just barber shops i USA och består av 4 sångare som sjunger i olika tonarter.

— Jag tror snarare att den underhållningen kom till som ett studentjippo, här i min salong bjuder jag på samtal och bakgrundsmusik, skrattar Tobias som avslut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".