Miss Li
Miss Li. Foto: Nic von Schoenberg /Sveriges Radio

Miss Li skrev musik till Rihanna

"Det är absolut ingen tävling"
4:57 min

Miss Li är tillbaka och singelaktuell med Bonfire. Personen bakom, Linda Carlsson, har haft en paus från scenen ett par år och bland annat varit i LA och skrivit låt till Rihanna.

Efter programmet Så mycket bättre (2012) och turnerande kände Linda Carlsson, personen bakom Miss Li, att hon behövde en paus från scenen. Linda kände att hon hade kört så hårt att hon kommit till väggen. Det fick henne att fundera över ifall Miss Li skulle fortsätta eller inte. Det blev en lång paus som landade i nytt material. Miss Li är tillbaks.

– Jag behövde ett break från mig själv. Jag har testat runt och funderat över att göra något helt annat. Jag syr ju mycket. Sedan har jag skrivit låtar till andra artister.

Berätta om låten till Rihanna.

– Jag och Sompan Gustafsson var i LA. Så fick vi frågan om att skriva en fet låt till henne. Rihanna hittade inte de låtar hon vill ha till sitt album. Så vi drog in till Westlake studio.

Det som väntade sedan var ett så kallat låtskrivarcamp. Flera låtskrivare är samlade och alla har uppdraget att leverera en låt till Rihanna.

– Hon hade fått sjukt många låtar men blev inte nöjd. Ingen låt var det hon ville göra.

Vad hände sedan?

– Vi skrev en låt som Rihannas team älskade, den kom däremot inte med på albumet. Nu den låst till Rihanna men det är mycket möjligt att den kommer dyka upp något annat sammanhang.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".