Simpn Sköld är MMA-fighter
Simon Sköld tävlar i MMA-tävlingen Superior Challenge i Eriksdalshallen på Södermalm i kväll. Han möter Christopher Sangele från Frankrike. Foto: Helena Björk

Simon blev pappa och en smartare fighter

2:23 min

Fightern Simon Sköld tävlar i Mixed Martial Arts-galan Superior Challenge i Eriksdalshallen på Södermalm. Sedan han blev pappa har han blivit lite tyngre och en smartare fighter.

Inför den första matchen på två år har Simon Sköld valt att gå upp en viktklass. Jobbet med att pressa ned vikten lika hårt som tidigare var svårt att kombinera med familjelivet.

– Jag kände att jag inte skulle orka gå ned till 66 kg, som jag tävlar i i vanliga fall, och vara en bra pappa, säger Simon Sköld.

I praktiken innebär det att han möter en motståndare som är några centimeter längre och har bättre räckvidd än honom själv.

– Det är något man måste anpassa sig efter. Men jag har alltid varit den korta fightern så det är vad jag är van vid.

MMA är en blandning av olika kampsporter, i Simon Skölds fall karate och jujutsu.

– I karaten har man väldigt bra fotarbete, man blir rörlig och det är det jag kommer använda i kväll. Sedan måste man modifiera vissa saker som fungerar bra i karate men inte i MMA. Det känner jag att jag nått.

Du har blivit pappa nyligen. Har det gjort dig mer försiktig?

– Nej, jag har haft bonusbarn innan i två år. Det man märkte då var att man blev lite smartare. Man ställde sig inte och försökte slå vart annat slag utan försökte göra en så smart match som möjligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista