Therese Lindgren släpper bok om psykisk ohälsa.
Therese Lindgren släpper bok om psykisk ohälsa. Foto: Herman Caroan

Youtube-stjärnan Therese Lindgren släpper bok om psykisk ohälsa

4:14 min

Therése Lindgren har med sina 450 000 följare blivit årets Youtuber två år i rad. I november debuterar hon som författare med boken Ibland mår jag inte så bra, som handlar om psykisk ohälsa.

Therése Lindgren, som är Sveriges största kvinnliga Youtuber, gästade P5 STHLM för att prata om hennes nya bok och hur det är att leva med ständiga panikångestattacker.

– Det är en kamp varje dag, men livet är ju en kamp för alla människor oavsett vad man går igenom. För mig är det panikattackerna som ställer till min vardag, men man får försöka att se det som en möjlighet till att utmana sig själv hela tiden, säger Therése.

Mina panikattacker triggas av sammanhang med mycket människor. Tunnelbana är inte ett alternativ för mig just nu. Jag har inte åkt tunnelbana på två år. Men jag åker bil, och bilen har blivit som mitt vardagsrum där jag känner mig hemma.

I boken Ibland mår jag inte så bra som släpps i början av november, ger Therése tips som handlar om hur man kan lindra och undvika ångest. För henne själv handlar det om att hålla i mat- och sovvanorna.

– Man kan ta en promenad, prata ut med folk, skriva av sig och distrahera tankarna, men också försöka att rida ut vågen. Det är inte farligt med ångest, det känns skitjobbigt men det går över. Ibland så får man bara acceptera att ångesten är där och bara låta den vara där, säger Therése.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista