Anton Lundqvist och Filip Berg.
Anton Lundqvist och Filip Berg. Foto: Robin Oljelund Kjellberg/Sveriges Radio.

Anton och Filip säger inte nej till Hollywood

Anton Lundqvist: Jag blev förvånad
3:29 min

Skådespelarna Anton Lundqvist och Filip Berg är både nominerade till Stockholm Rising Star. Priset för talanger som tippas bli morgondagens stjärnor på vita duken.

– Jag känner mig gammal när jag ser vilka andra som nominerats till det här, säger 30-åriga skådespelaren Filip Berg.

– Du är lite till åren Filip, flikar Anton Lundqvist, 27 år ung, in.

Filip Berg som spelade "unga Ove" i En man som heter Ove redan hunnit vara med i fjorton långfilmer sen debuten i Ondskan 2003.

– Det här är andra gången jag nomineras till Rising Star. Jag börjar tro att det är min tröst-nominering. Du fick i alla det här, skrattar han.

Anton Lundqvist som sågs som Oscar i En underbar jävla jul är smickrad över nomineringen.

– Det finns så otroligt många andra som skulle kunna få den i stället för mig, säger han.

Båda två säger de att det vore kul med roller utomlands. Och Filip menar att det känns mer verkligt nu än för kanske 10-15 år sen.

– Där har Alexander Skarsgård, Alicia Vikander och Joel Kinnaman fungerat som ambassadörer. Det känns inte fullkomligt omöjligt som svensk skådis längre, säger han.

Stockholm Rising Star delas ut under Stockholms filmfestival som pågår 9-20 november. Även skådespelarna Molly Nutley, William Spetz och Karin Franz Körlof är nominerade till priset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".